Trening bra for gravide

Forskning fra vårt eget kjære St. Olavs Hospital viser nå at trening kan redusere sykefraværet hos gravide.

Selv om det finnes mange myter om at trening under svangerskapet er ugunstig viser forsker Signe Nilssen Stafne at fysisk aktivitet utelukkende er positivt for gravide.

Ifølge internasjonale anbefalinger er det helt trygt for gravide å trene med moderat intensitet, og Stafne tror fysisk aktivitet kan holde gravide lengre i jobb fordi det styrker musklene og gjør at kvinnene erfarer at det er trygt å bevege seg.

CERG får av og til spørsmål om det er trygt for gravide å drive med høyintensitetstrening som 4×4 intervaller, og selv om det ikke er forsket så mye på akkurat dette, ser det ut til at å trene opp til 90% av makspuls går bra.

Advertisements
This entry was posted in 4x4, Exercise, Lifestyle, Motivation, På norsk, Pregnancy, Public health, Research by CERG. Bookmark the permalink.

About CERG

The Cardiac Exercise Research Group (CERG) at the Norwegian University of Science and Technology (NTNU) seeks to identify the key mechanisms underlying the beneficial effects of physical on cardiac health in the context of disease prevention and treatment. Named the K.G. Jebsen Center for Exercise in Medicine under Professor Ulrik Wisløff's leadership in 2011, CERG uses both top-down and bottom-up approaches to combat lifestyle-related disease.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s