Full rulle på Generasjon 100

Studien Generasjon 100, som vi tidligere har omtalt her på bloggen, ruller og går for fullt. Hver dag er omtrent 20 spreke deltakere inne til test på vårt treningslaboratorium, med masse godt humør og stå-på-vilje. Vi er svært takknemlig for alle som stiller opp og håper de som tar seg tid til å delta, også føler at de får noe igjen for det i form av bedre form og overskudd. Trening er godt for kropp og sjel – uansett alder!

I dag har vi snakket med tre av deltakerne på Generasjon 100. Navn og bilde er publisert med deltakernes samtykke.

  1. Hvorfor valgte du å bli med på studien?
  2. Hvordan synes du det er å være med så langt?
  3. Hva tror du skal til for at eldre skal bli motivert til å være fysisk aktiv?
  4. Hvordan bedriver du helst fysisk aktivitet?

Dorthea S. Pettersen (70)

1. Jeg ble med på studien fordi jeg liker å trene, og i tillegg er det veldig greit å få testet formen på denne måten.

2. Det har vært veldig greit å være med så langt. Det er mange hyggelige folk som jobber her, og jeg synes vi får god informasjon underveis.

3. Jeg mener det er viktig å trene ut fra den helsen du har, men også at man faktisk liker å gjøre det. Fastlegen bør også informere om viktigheten av trening.

4. Jeg liker veldig godt å gå, og har drevet med turorientering i 10 år. Jeg har stor glede av å gå i marka, men følger ikke noe fast program. Jeg tar det litt på sparket, men liker å komme meg ut en tur hver dag.

Leif Ingar Finborud (73)

1. Jeg ble med mest for å få denne undersøkelsen, men det er også en god motivasjon for å trimme mer.

2. Inntrykket mitt er at det virker som et avansert opplegg å gjennomføre. Det er grundig planlagt og veldig mange forskjellige personer involvert. Vi får god informasjon og det er en godt planlagt kjøreplan. Personalet er veldig hyggelige.

3. Jeg tror det er viktig at trening ikke blir for tvungent for eldre mennesker, men at man er oppmerksom på at det finnes mange alternative muligheter. Man kan ta seg en rask spasertur hvis man foretrekker det, man trenger ikke nødvendigvis trene i treningsstudio.

4. Jeg er veldig glad i frisk luft og driver med ski og turer i skog og mark. Ja, og så må jeg vel føye til fisketurer i fjellet, det er virkelig det beste jeg kan få.

Ove Rasmussen (70)

1. Jeg ble med fordi det er bra for meg, og bra for systemet.

2. Mitt inntrykk så langt har vært veldig positivt. Det er god informasjon og opplegget virker aldeles utmerket. Det brukes en god del ressurser, og det er positivt for vår aldersgruppe og de som kommer etterpå.

3. Mange eldre vil ha utbytte av å trene i treningsstudio, ikke minst fordi man der treffer andre i samme situasjon. Det sosiale samværet under og etter treninga er kjempeviktig og bidrar til at det er lettere å komme seg på trening.

4. Jeg går på treningsstudio tre ganger i uka. Jeg bedriver balansert trening, både utholdenhet og styrke. Jeg har fri flyt av fritid og reiser mye, men jeg prøver å prioritere trening.

En god dialog med deltakerne også utenom testdagene er viktig for oss. Besøk oss gjerne på vår nettside, www.ntnu.no/cerg/generasjon100 eller på facebook. Vi setter pris på kommentarer og tilbakemeldinger på hva dere er fornøyd med og hva vi kan bli bedre på.

This entry was posted in Generasjon 100, På norsk and tagged , , , , , by CERG. Bookmark the permalink.

About CERG

The Cardiac Exercise Research Group (CERG) at the Norwegian University of Science and Technology (NTNU) seeks to identify the key mechanisms underlying the beneficial effects of physical on cardiac health in the context of disease prevention and treatment. Named the K.G. Jebsen Center for Exercise in Medicine under Professor Ulrik Wisløff's leadership in 2011, CERG uses both top-down and bottom-up approaches to combat lifestyle-related disease.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s