Vinnere i helgens julekalenderluker

Svarene på oppgavene i julekalenderen strømmer inn! Vinnerne trekkes tilfeldig, og er du ikke den heldige idag er det bare å prøve igjen i morgen. Merk at kun svar som sendes inn på tilhørende dato blir med i trekningen. Helgens vinnere er:

1.desember: Thore Langsholt

Vi spurte om maksimal hjertefrekvens er et godt mål for kondisjon, og svaret på det er nei. Maksimal hjertefrekvens er medfødt og kan ikke forbedres ved trening. Derimot kan jevnlig trening delvis redusere den naturlige nedgangen i maksimal hjertefrekvens etterhvert som man blir eldre. Du kan lese mer om maksimal hjertefrekvens på våre nettsider, samt beregne kondisen din ved hjelp av vår kondiskalkulator.

2. desember: Simen Sletten

Spørsmålet var om gener har noen betydning for kondisjonen din, og svaret er ja. Faktisk er kondisen din så mye som 50 % bestemt av arv. Vi vet lite om hvilke gener som bestemmer dette, og ved senteret vårt jakter vi på “kondis-genet” blant deltakere i Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag. Se forsker Anja Bye fortelle om dette i “Schrødingers katt” på NRK fra april i år.

Vi gratulerer vinnerne, som vil bli kontaktet på mail.

Det kommer flere lærerike oppgaver i julekalenderen, så følg med!

This entry was posted in Julekalender 2012 and tagged , , by CERG. Bookmark the permalink.

About CERG

The Cardiac Exercise Research Group (CERG) at the Norwegian University of Science and Technology (NTNU) seeks to identify the key mechanisms underlying the beneficial effects of physical on cardiac health in the context of disease prevention and treatment. Named the K.G. Jebsen Center for Exercise in Medicine under Professor Ulrik Wisløff's leadership in 2011, CERG uses both top-down and bottom-up approaches to combat lifestyle-related disease.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s