Tren før du går løs på ribba!

Julen er høysesong for fete middager og alt for stort inntak av sukker og fett. Vi spurte igår om trening før måltidet kan bidra til å kompensere for den negative effekten av usunn mat? Som vi får vite i dagens luke, så er ikke en treningsøkt før middag så dumt. I en studie vi gjennomførte så vi at elastisiteten i blodårene var kraftig redusert etter et fettrikt måltid. Hvis derimot forsøkspersonene trente med moderat intensitet i forkant av måltidet, var blodåre-elastisiteten i mindre grad redusert etterpå. Trente man med høy intensitet var blodårefunksjonen ikke redusert i det hele tatt!

Idag var det Elin Strand som trakk det lengste strået – kanskje din tur i dagens luke? Her spør forsker Øivind om hjertepasienter trygt kan trene med høy intensitet.

This entry was posted in Diet, Exercise, Julekalender 2012, På norsk and tagged , , by CERG. Bookmark the permalink.

About CERG

The Cardiac Exercise Research Group (CERG) at the Norwegian University of Science and Technology (NTNU) seeks to identify the key mechanisms underlying the beneficial effects of physical on cardiac health in the context of disease prevention and treatment. Named the K.G. Jebsen Center for Exercise in Medicine under Professor Ulrik Wisløff's leadership in 2011, CERG uses both top-down and bottom-up approaches to combat lifestyle-related disease.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s