Julekalenderens 22.luke

I går lurte vi på om mannen med ljåen går raskere enn 5 km/t, og svaret er nei. Det vi mener med dette er at i en studie blant eldre over 70 år som ble fulgt i omtrent 5 år fant man at de som foretrakk å gå med en hastighet mellom 3 og 5 km/t hadde omtrent 25 % mindre sjanse for å dø i oppfølgingsperioden, mens ingen av de som foretrakk å gå på en hastighet over 5 km/t døde i oppfølgingsperioden. Så det kan være lurt å foretrekke å være fysisk aktiv med en viss hastighet for å være på den sikre siden.

Gratulerer til dagens vinner Hege Schei! Enda noen få sjanser til å bli den heldige – i dagens luke spør ingeniør Atefe om trening bedrer hjernefunksjonen vår. Delta i julekalenderen her!

This entry was posted in Exercise, Julekalender 2012, På norsk and tagged , by CERG. Bookmark the permalink.

About CERG

The Cardiac Exercise Research Group (CERG) at the Norwegian University of Science and Technology (NTNU) seeks to identify the key mechanisms underlying the beneficial effects of physical on cardiac health in the context of disease prevention and treatment. Named the K.G. Jebsen Center for Exercise in Medicine under Professor Ulrik Wisløff's leadership in 2011, CERG uses both top-down and bottom-up approaches to combat lifestyle-related disease.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s