Kalenderluke 24 – ved veiens ende

Det er julaften og årets julekalender er ferdig! Vi håper dere har hatt nytte av kalenderen og forhåpentligvis blitt inspirert til trening. Økonom Øyvind avslutter årets kalender ved å svare på gårsdagens spørsmål – det er vits å trene hvis man ellers er inaktiv i hverdagen, men man vet enda ikke om god fysisk form oppveier for mange timer inaktivitet. En stor australsk studie viste at inaktiv tid er meget sterkt knyttet til for tidlig død uansett årsak, selv hos de som trener mye. Det antydes at det ville ha mer å si for folkehelsa om man klarte å få folk til å sitte mindre, enn det å gjennomføre systematisk fysisk trening. Derfor oppfordrer vi alle til å flette inn aktiviteter i hverdagen i tillegg til trening – alle monner drar!

Årets siste vinner er Monica Smines, gratulerer til deg og alle de andre heldige! Premiene kommer i posten over nyttår. Men ikke glem at alle deltakere fortsatt er med i trekningen om en drømmedag på CERG og opphold for to på Britannia Spa og Hotell – dette blir spennende! Vinneren annonseres i januar, så følg med bloggen videre.

CERGbildeEn god jul og et aktivt nytt år ønskes til alle blogglesere fra oss i CERG. 

This entry was posted in Exercise, Julekalender 2012, På norsk and tagged , by CERG. Bookmark the permalink.

About CERG

The Cardiac Exercise Research Group (CERG) at the Norwegian University of Science and Technology (NTNU) seeks to identify the key mechanisms underlying the beneficial effects of physical on cardiac health in the context of disease prevention and treatment. Named the K.G. Jebsen Center for Exercise in Medicine under Professor Ulrik Wisløff's leadership in 2011, CERG uses both top-down and bottom-up approaches to combat lifestyle-related disease.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s