Norges sprekeste 79-åring?

I desember kunne du lese i Adresseavisen om friskusen Julius (79), like sprek som en 25-åring. Julius Margido Jensen fra Sparbu har startet opp sitt folkehelseprosjekt basert på en enkel treningsfilosofi, og har en fysikk som både jevnaldrende og langt yngre mennesker kan drømme om. For noen år siden fikk han mye oppmerksomhet etter å ha løpt etter og tatt igjen en svensk fyllekjører i bil med 50-60 meters forsprang. Vi har ingen statistikker som kan fastslå hvorvidt Julius er Norges sprekeste 79-åring, men det er i alle fall få som kan matche ham!

Julius har testet kondisjonen sin i flere omganger, og senest nå i desember på laboratoriet til CERG. Resultatet av målingen i år ble utrolige 48.7 – på nivå med en gjennomsnittlig 40-åring, eller en utrent 25-åring. Det betyr at oksygenopptaket til Julius er uvanlig høyt for en mann på hans alder. Men Julius selv er ikke overrasket: «Det visste jeg jo allerede!»

Her ser du bilder fra Julius sin testdag ved CERG. Selv var han svært fornøyd med dagen, og ga følgende beskjed da han var ferdig: «Jeg ligger godt an, bare vent til neste gang!»

Julius1

Julius2

Julius3

 

This entry was posted in Exercise by CERG. Bookmark the permalink.

About CERG

The Cardiac Exercise Research Group (CERG) at the Norwegian University of Science and Technology (NTNU) seeks to identify the key mechanisms underlying the beneficial effects of physical on cardiac health in the context of disease prevention and treatment. Named the K.G. Jebsen Center for Exercise in Medicine under Professor Ulrik Wisløff's leadership in 2011, CERG uses both top-down and bottom-up approaches to combat lifestyle-related disease.

2 thoughts on “Norges sprekeste 79-åring?

  1. Imponerende – og regner med at Julius har trening, mosjon og sunt kosthold som livsstil og at ikke dette gjøres i noen skippertak hver januar. Stå på!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s