CERG-forskere på farten i varmere strøk

ØyDet er mulig å studere og jobbe med idrett på mer eksotiske steder enn i Trondheim. CERG-forskerne Inger-Lise Aamot og Trine Karlsen underviser for tiden i anatomi og fysiologi for studenter i idrett og personlig trener fra Høgskolen i Nesna og Gostudy. Studiestedet er Seminyak på den indonesiske øya Bali. I tillegg til teoretiske fag er det undervisning i praktiske idretter som fotball, karate og sandvolleyball (Idrett) og treningslære (PT). Bali er en tropisk vulkansk øy som ligger sør for ekvator, majoriteten av befolkningen er hinduer, det er store kontraster mellom fattig og rik og menneskene som bor her er svært snille og hyggelige. volleyballØya er kjent for gode surfestrender, høye vulkanske fjell, et frodig landskap, god mat, god øl (Bintang) og scooterkjøring for viderekommende. Forsiktige Karlsen har på forhånd sjekket hva som er lurt å gjøre og ikke å gjøre på Bali, mens Aamot som er en mester i improvisasjon kjører scooter rundt hele øya (ekstremsport for adrenalin- junkies) og har rukket å ta en tatovering (for her er de jo artister med flere tusen år erfaring i motsetning til hjemme). Karlsen har overlevd å sitte bakpå en scooter (debutert) og sier seg fornøyd med det. Vi spiser fantastisk lokal mat fra Balinesiske «take-out»-steder som heter warung. En warung er sjelden mer enn en åpning i en murvegg og et lite kjøkken bak disken, men de kommer med sterke lokale anbefalinger.

ILAaVi underviser en flott gruppe på 100 studenter, som ser ut som de stortrives på Bali med en blanding av studier, festligheter og andre aktiviteter det ikke er mulig å gjøre i snødekte Norge. Vi går til Ku De Ta-stranden på 10 minutter fra hotellet vårt, og trener og svømmer på en flott sportsklubb som heter Canggu en liten kjøretur unna. Vi er ikke i tvil om at dette er en fantastisk måte å skaffe seg den undervisningskompetansen som kreves i det akademiske kappløpet. Vi anbefaler alle, både idrett- og PT-studenter og lærere et utenlandsopphold på Bali. Du kan lese mer om studiet på Høgskolen i Nesna sine sider.

Inger-Lise Aamot og Trine Karlsen, forskere ved CERG.

This entry was posted in Events, Exercise, På norsk and tagged , , by CERG. Bookmark the permalink.

About CERG

The Cardiac Exercise Research Group (CERG) at the Norwegian University of Science and Technology (NTNU) seeks to identify the key mechanisms underlying the beneficial effects of physical on cardiac health in the context of disease prevention and treatment. Named the K.G. Jebsen Center for Exercise in Medicine under Professor Ulrik Wisløff's leadership in 2011, CERG uses both top-down and bottom-up approaches to combat lifestyle-related disease.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s