CERG Hurtigruteseminar 2013 – reiseblogg

Tirsdag 28.mai satte forskere ved CERG kursen mot Lofoten med MS Finnmarken under slagordet “A Scientific Midnight Sun Voyage”. På turen hadde de invitert med seg forskere fra fjernt og nært som presenterte resultater fra tidligere og pågående prosjekter.

hurtigruta_1Badende i solskinn la hurtigruten fra piren og den fantastiske reisen var i gang, lite visste gruppen hvilke opplevelser som ventet dem.

Tirsdag gikk med til presentasjoner og faglig diskusjon rundt hete tema som laktat som signalmolekyl, fordeler og ulemper av hard trening og helt til slutt råd fra Alf Brubakk til dagens forskere.

Kvelden ble avsluttet med en hard nøtt av en quiz arrangert av Inger-Lise og Linda som omfattet alt fra til Shania Twain til hydraulikksystemet til en Dukati. Rundt oss begynte fjellene og tårne opp av havet og vi skled sakte men sikkert nordover.

safariOnsdag startet med solskinn og ubeskrivelig fin natur, det ble derfor besluttet å utsette det faglige programmet til vi hadde passert Bodø. Formiddagen ble i stedet brukt til rafting i saltstrømmen og joggetur til Keiservarden. Høye på opplevelser og forelsket i Bodø kastet vi loss og begynte på siste biten over Vestfjorden til Svolvær. Sjøen var blikkstille og ikke en bølge var å føle på den 6 timer lange turen. Tiden ble brukt til siste faglige input om blant annet trenings effekt på HDL og treningsindusert atrieflimmer. Vel fremme i Svolvær ble vi fraktet til vår endelige destinasjon – Kalle. Med midnattssolen brennende i fjellveggen viste Lofoten seg fra sitt fineste og trollbandt reisefølget med frisk havluft, god stemning og et helt fantastisk landskap.

kajakkUten i det hele tatt å gå ned steg solen opp igjen og en ny dag var i gang. Torsdag og teambuildling i Lofoten style ventet oss. Her fikk vi virkelig testet våre egne evner og ikke minst våre evner i samarbeid med andre.  Vi ble delt inn i 4 lag og konkurrerte blant annet i pistolskyting, båtquiz, bueskyting og rappellering ned en bro. Super innsats fra alle mann, men kun et lag kunne ta seieren hjem.. En liten hyllest til Volker, Erlend, Linda, Jon, Tomas, Kari og Guri som stakk av med sammenlagtseieren. Vi bøyer oss i støvet 🙂

Vel tilbake til Kalle og rorbuene feiret vi dagens innsats med bading i den krystallklare, men iskalde sjøen. Videre gikk kvelden med til grilling av egenkomponert mat, ping-pong german style og badstue Ulrik style. Kveld gikk over til natt og tettere knyttet sammen enn noen gang satt en smilende gjeng med stor takknemlighet for at de fikk oppleve denne reisen, denne naturen og disse folkene.

Tusen takk for et episk seminar! Arrangørene Trine og Svein Erik fortjener en ekstra stor takk – dette kommer vi til å huske lenge!

På vegne av CERG – Atefe Tari og Guri Molden.

Flere bilder:

This slideshow requires JavaScript.

This entry was posted in Events, Exercise, På norsk and tagged , , by CERG. Bookmark the permalink.

About CERG

The Cardiac Exercise Research Group (CERG) at the Norwegian University of Science and Technology (NTNU) seeks to identify the key mechanisms underlying the beneficial effects of physical on cardiac health in the context of disease prevention and treatment. Named the K.G. Jebsen Center for Exercise in Medicine under Professor Ulrik Wisløff's leadership in 2011, CERG uses both top-down and bottom-up approaches to combat lifestyle-related disease.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s