Endelig Birkenhelg!

Nå braker det løs – denne helga er det igjen duket for et av Norges mest største og mest populære idrettsarrangementer, Birken på sykkel. I følge Birkebeinerrittets nettsider er ideen bak konseptet basert på historien om de to birkebeinerne Torstein Skjevla og Skjervald Skrukka som fraktet den to år gamle Haakon Haakonsøn over fjellet i et forrykende uvær, for å redde ham fra baglerne. Det er nok få likhetstrekk å finne mellom disse to og de nærmere 17.000 syklistene som tråkker i vei fra Rena til Lillehammer på hovedrittet i morgen både hva gjelder bekledning og utstyr, men som et symbol på den opprinnelige Birkebeinerferden må alle ha ryggsekk som veier 3,5 kg.

Foto: Geir Olsen, fra birkebeiner.no

Foto: Birkebeinerrittet AS

Etter hvert har Birkebeinerarrangementene vokst og det avholdes hvert år renn, løp og ritt, med ulike distanser og eventer de aktuelle helgene. Det gjør Birken til en gedigen folkefest og inkluderer alle typer mosjonister: fra de mest ihuga merkesamlerne til de som er med for en morsom og minnerik idrettsopplevelse. Ikke sjelden fungerer Birken som et treningsmål gjennom hele året og bidrar til å holde motivasjonen oppe når det butter i mot. Denne uka kunne vi for eksempel lese om Birkendebutanten som har slanket bort 70 kilo siden januar ved omlegging av kosthold og regelmessig trening. Vi heier også på denne ukuelige finske deltakeren, som etter å ha syklet Birken seks år på rad uten å ha kommet i mål på grunn av for dårlig tid, ikke gir opp å fullføre og stiller på nytt i år.

Uansett om du deltar i Birken eller ikke – terrengsykling er en morsom og utfordrende form for trening uansett om man foretrekker litt brede og oversiktlige skogsstier eller suser nedover fjellsidene.

God helg!

Maria Henningsen, CERG.

This entry was posted in Events, På norsk and tagged , by CERG. Bookmark the permalink.

About CERG

The Cardiac Exercise Research Group (CERG) at the Norwegian University of Science and Technology (NTNU) seeks to identify the key mechanisms underlying the beneficial effects of physical on cardiac health in the context of disease prevention and treatment. Named the K.G. Jebsen Center for Exercise in Medicine under Professor Ulrik Wisløff's leadership in 2011, CERG uses both top-down and bottom-up approaches to combat lifestyle-related disease.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s