Generasjon 100 – en herlig gjeng!

Hver torsdag i hele høst har jeg trent to fantastiske grupper med deltakere i prosjektet Generasjon 100. Uansett vær og føre, har vi jobbet oss gjennom treningsøkta, som finner sted i naturskjønne omgivelser i Granåsen. Klokka halv ett marsjerer første gruppa, den såkalte høy-intensitetsgruppa, til den beryktede intervallbakken. Etter 10 minutters rask gange står vi ved foten av bakken og deltakerne har spredd seg utover; de som går fortest stiller seg lengst bak. For det skal jobbes intensivt i 4 minutter og bommen på toppen av bakken, er målet.

Jeg ber deltakerne gjøre seg klare og starter tiden. Sekundering skjer hvert minutt med oppmuntrende ord. Det står ikke på innsatsen hos deltakerne. Det pustes og peses, noen går med staver, og når tiden er ute henger flesteparten tungpustet over bommen.

For en gjeng! Hele fire ganger jobber de seg opp bakken. Etter endt treningsøkt samles vi i Granåsenhytta til en velfortjent kaffekopp.Klokka halv to er gruppa som skal trene med moderat intensitet klare til dyst. Det dannes en fortropp og en baktropp. Fortroppen sendes av gårde på en litt lengre runde, for det skal jobbes i ca. 50 minutter. I fantastiske turomgivelser holder vi pratetempo og går «runden» vår. På turen løser vi verdensproblemer, deler matoppskrifter og erfaringer om alt mulig. Det er alltid råd å få.  

Det er fantastisk å se samholdet i gruppene, hvordan de tar vare på hverandre og smilene som sitter så løst. Det går ikke an å bli annet enn glad av å være med disse menneskene.

Fellestreningene i Granåsen på torsdager og på Dragvoll på tirsdager er et tilbud alle i treningsgruppene i Generasjon 100 kan delta på. Det er utrolig sosialt og sammen pusher vi oss gjennom treningsøkta. Nå tar vi to uker juleferie fra fellestreningene og starter opp igjen tirsdag 7.januar. Fra og med 7.januar flyttes fellestreningene på Dragvoll innendørs, mens vi fortsetter ute i Granåsen.

Gen7

Ønsker alle deltakere i Generasjon 100 en riktig god jul og et godt sprekt nyttår!

Trude Carlsen, avdelingsingeniør i CERG.
(Bildene publiseres med deltakernes samtykke – red. anm.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s