Reddet av superreserver i sommerens vakreste eventyr

Svette, hostende, med såre halser, men akk så glade, løp vi over målstreken i St. Olavsloppet for tredje gang på lørdag. Vi føler det kvalifiserer til å ha blitt en tradisjon.

Les også: I superform med parykk og paraply

“Sommerens vakreste eventyr” gjentok vår forsker Trine Karlsen gjennom hele loppet, og vi andre sier oss enig. Det er et lite eventyr å løpe som et lag sammen med så mange andre lag de drøye 30 milene mellom Trondheim og Østersund. Å kunne stille til start, og løpe i mål, nærmest side om side med både en eleveåring som deltar i sitt første løp, en 70-åring som liker å bevege kroppen og Elder Rønning og Petter Northug er folkehelse og idrettsglede i praksis. Og: Vanvittig gøy!

St. Olavsloppet er også mye logistikk, og i år retter vi en enorm takk til alle våre superreserver som stilte opp på kort varsel da CERG-viruset slo ut en etter en på laget. I tillegg til at to ivrige karer dro på seg strekk etter en intern stafett ei uke før Loppet, så var laget i år nemlig preget av hoste og tunge hoder. Men folk tok flere etapper, lengre etapper, og både sønner, naboer og venner stilte opp. Det ryktes at en vurderte å gjøre en litt slett jobb, siden han også løp for et annet lag, men når alt kom til alt så løp han som en helt også for oss.

Noen slet også med kø langs kronglete veier, men gjorde seg meget upopulær i bilen langs grusveiene i Sverige og rakk etappen med et nødskrik. Måtte dog løpe ute oppvarming, men ingen heft!

Til slutt havnet vi i år som nummer 57 totalt og nummer 34 i Åpen klasse. Vi løp totalt i 24 timer og 53 minutt med en snittid på 4:24 pr kilometer for å komme oss i mål. Det er drøye 1,5 timer mer enn i fjor, og cirka det samme som vi løp på i 2012. I år hadde vi også et skikkelig mix lag hvor nesten halvparten av løperne var damer.

Vi måtte etterhvert se oss slått i den interne konkurransen med Roger Tangviks løpeklubb som havnet på plass nummer 40 totalt og 21 i åpen klasse. Vi bøyer oss i støvet. Forskning viser desverre at dere er bedre enn oss! (I alle fall i 2014:P)

Institutt for samfunnsmedisin utfordret oss i fjor, og i år nærmet de seg. Psykologisk institutt stilte også til start, og til neste år håper vi å se enda flere universitetskolleger langs løypa!

I fjor utpekte vi “Kung Sture” til vårt favorittlag, og også i år har vi fått nyte deres gode humør, artige påfunn og støtte langs veien. På dag to synes vår sjef Ulrik og Kung Stures Anton at det gikk litt fort, så de stoppet like så godt for en selfie etter en kilometer:

IMG_0142Nå skal vi sutte på halsdrops og hvile ut, og vi gleder oss allerede til å neste sommers vakreste eventyr!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s