Hilsen fra landslagssamling

masterstudent på generasjon 100 og landslagsspiller i fotball, Inger Ane Hole. Foto: Stein Langørgen, CC BY-ND 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/Masterstudent på vårt forskningsprosjekt Generasjon 100, Inger Ane Hole, er også landslagsspiller i fotball, og har skrevet et innlegg til oss fra samling i Albania:

Da har vi (kvinnelandslaget i fotball) vært i Albania en snartur og er tilbake i Norge for siste kamp i VM-kvaliken mot Nederland på onsdag. I kampen mot Albania var det kun nødvendig med ett poeng for å sikre deltakelse i VM-sluttspillet i Canada neste sommer. Dette gjorde laget med glans og sørget for en solid 11-0-seier der nede. Og det kunne vært enda mer.

Kvinnefotballen har de siste årene hatt en voldsom utvikling. Det norske landslaget har heldigvis hengt med i svingene, og har greid å være med i kampen om de store pokalene år etter år. Sist i fjor med sølv i EM. Da toppserien startet i Norge i 1987 var det spillere som spilte kun for moro skyld og hadde vanlig jobb ved siden av.

Les også: Blir du sprek av å se fotball på TV?

Nå er det mange jenter som kan leve av å spille fotball og det norske kvinnelandslaget har mange proffer. Det er ekte toppidrettsutøvere som trener mye. Dette vises også på banen; vi er sterkere, raskere, mer smidig og bedre med ball enn før. Dette kom virkelig til uttrykk mot Albania, da det ble stor forskjell på lagene. Albania kan sammenlignes med Norge på 80-tallet. De er i startgropa av sin kvinnefotballutvikling og vil forhåpentligvis ta store steg i årene framover. Dette er bra for kvinnefotballen som trenger at flere land melder seg på og utvikler fotballspiller som blir bedre og bedre. Derfor håper jeg at de albanske jentene fortsetter å spille fotball og utvikle seg slik at de kan gi oss litt mer motstand ved neste anledning. Albania har vist at det går an med sine herrer som nettopp slo Portugal 1-0 i EM-kvaliken for en uke siden. Dette bør være inspirasjon også for damene. Vi bruker ikke de norske herrene som inspirasjon, bare så det er sagt 😉

Les også: Fotball på liv og død

Nå skal det sies at jeg ikke er en av proffene på laget, jeg er i gang med en masteroppgave i forbindelse med Generasjon 100. Derfor er det å være på samling ganske annerledes enn min vanlige hverdagen. På samling går det mest i mat, trening, møter og hvile. Dagen går, men med fullt fokus på å prestere best mulig på trening og i kamp. De siste dagene av samlingen nå skal vi bruke til å finpusse formen og taktikken inn mot den siste kampen mot Nederland. Selv om vi allerede er klare for VM skal vi ikke gi ved dørene og vi går for ti seiere av ti mulige i kvaliken. Kampen spilles på onsdag kl 18. Den vises på NRK2, så tune-in folkens!

Inger Ane Hole, masterstudent på Generasjon 100 og fotballspiller på landslaget og Trondheims Ørn 

Advertisements
This entry was posted in Exercise, På norsk, Sports and tagged , , , , , , by CERG. Bookmark the permalink.

About CERG

The Cardiac Exercise Research Group (CERG) at the Norwegian University of Science and Technology (NTNU) seeks to identify the key mechanisms underlying the beneficial effects of physical on cardiac health in the context of disease prevention and treatment. Named the K.G. Jebsen Center for Exercise in Medicine under Professor Ulrik Wisløff's leadership in 2011, CERG uses both top-down and bottom-up approaches to combat lifestyle-related disease.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s