Folk sier alltid at grønnsaker er bra for deg, men visste du at avokado kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdom? Denne deilige grønnsaken brukes i salater, power-smoothies, guacamole og mer ble nylig sett nærmere på av amerikanske og australske forskere på grunn av sitt høye innhold av enumettede fettsyrer.Studien er publisert i Journal of American Heart Association og det ble undersøkt om å spise en avocado hver dag som en del av et kosthold med moderat fettinnhold hadde noen effekt på overvekt og pasienters lipid–profil, sammenlignet med en diett med lite fettinntak og en diett med moderat fettinntak, men uten avokado. Deltagernes kosthold ble kontrollert i fem uker, og alle næringsstoffer de spiste måtte registreres av forskerne.Studien viste at å spise én avokado per dag har gunstige effekter på kardiovaskulære risikofaktorer.
Hva er så bra med denne studien? Endelig er noe virkelig velsmakende funnet å ha helsemessige effekter! Avokado finnes i alle matbutikker og kan brukes på en rekke måter i din matlaging. Kombiner avocado med andre næringsrike grønnsaker som tomater og selleri i en salat, eller bare rett og slett spise den rå på et stykke brød. Ditt kardiovaskulære system vil takke deg senere.Erik Madssen, lege og stipendiat ved CERG
Hva er så bra med denne studien? Endelig er noe virkelig velsmakende funnet å ha helsemessige effekter! Avokado finnes i alle matbutikker og kan brukes på en rekke måter i din matlaging. Kombiner avocado med andre næringsrike grønnsaker som tomater og selleri i en salat, eller bare rett og slett spise den rå på et stykke brød. Ditt kardiovaskulære system vil takke deg senere.Erik Madssen, lege og stipendiat ved CERG