Hvordan finne motivasjon til å trene?

Foto: Geir OlsenSom italiener har jeg blitt imponert av ganske mange ting etter at jeg flyttet til Nor-Europa. For eksempel har jeg blitt overrasket over at bruk av paraply er ikke populær til tross for regn og snø er dagligdags. Om vinteren kan det være mørkt både når du går til, og kommer tilbake fra jobb, noe som gir deg den rareste følelsen av at sola glemte å stige den dagen. Og på de sjeldne soldagene, ser det ut til at alt annen mister mening og at folk slipper det de har i hendene for å komme seg ut å nyte sollyset (ikke varmen, for den kommer ikke nødvendigvis sammen med sola). Men jeg må si at det mest imponerende jeg har sett i både Sverige og Norge er det folk trener utendørs uansett regn, snø, vind, kulde eller mørke. Kom igjen, seriøst! Hvordan er det mulig å trene utenfor i disse forholdene?

Simona Salerno Foto: Berre ASDette var min første tanke. Hvor finner folk en så sterk vilje? Hvor kommer en slik avgjørelse fra de dagene da jeg heller vil være hjemme å se en film og spise sjokolade? Men jeg skjønner at hvis folk måtte vente på perfekte værforhold for å trene utendørs, ville sjokolade trolig ta over.

Jeg må tilstå at selv om jeg har bodd i Skandinavia for mer enn to år, kan jeg fortsatt ikke finne motivasjon til å trene ute om vinteren. Men den positive ånden til skandinaviske mennesker har definitivt påvirket meg til å finne min motivasjon. Når jeg har bestemt meg for å leve her, kan jeg ikke la min helse være avhengig av været! Utfallet ville blitt ganske katastrofalt. Derfor, når jeg ikke kan finne motivasjon til å trene ute, må jeg bare minne meg selv på at det er så mange forskjellige måter å holde seg i form å og jeg må jo kunne finne en måte som passer meg. Min løsning er dans: det er en innendørs gruppeaktivitet som er ekstremt morsom, gir meg mulighet til å møte nye mennesker og presser meg til å overvinne min latskap. For hopper jeg over én klasse vil jeg bli hengende etter resten av gruppen.

I dag, er vi klare over det faktum at fysisk trening er gunstig helsen vår, og likevel er mange mennesker inaktive fordi de ikke liker å trene. Enten har de ikke tid til å trene eller rett og slett de ikke vilje fordi de ikke finner sin motivasjon.
Hva stopper deg fra å trene? Hvordan kan du omgå problemet? Hva motiverer deg? Hva slags aktivitet passer deg best?

Finn din motivasjon: og jeg garanterer at hvis livet ditt blir mer aktivt, så smaker det stykket med sjokolade enda bedre!
Simona Salerno, stipendiat ved CERG
This entry was posted in Exercise by CERG. Bookmark the permalink.

About CERG

The Cardiac Exercise Research Group (CERG) at the Norwegian University of Science and Technology (NTNU) seeks to identify the key mechanisms underlying the beneficial effects of physical on cardiac health in the context of disease prevention and treatment. Named the K.G. Jebsen Center for Exercise in Medicine under Professor Ulrik Wisløff's leadership in 2011, CERG uses both top-down and bottom-up approaches to combat lifestyle-related disease.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s