Run for fun

K. G. Jebsen TREC - Senter for tromboseforskningGjesteblogg:  K.G. Jebsen TREC – Senter for tromboseforskning ved UiT Norges Arktiske universitet er et av de andre medisinske forskningssentrene til Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen. De trener sammen hver uke og har skrevet om hvorfor:

Vi er K.G. Jebsen TREC – senter for tromboseforskning og befinner oss på UiT – Norges Arktiske Universitet. Vi forsker på venøs blodpropp, det vil si blodpropp som dannes i blodårene som fører blodet tilbake til hjertet. Vi er en stor forskningsgruppe fordelt på to enheter på universitetssiden, klinisk epidemiologi og laboratoriet for basalforskning, i tillegg til Hematologisk avdeling ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Når vi i hverdagen er spredt på ulike bygg er det ekstra viktig å styrke samholdet og fellesskapet i gruppa.

Én av tankene er at vi gjennom en ukentlig fellestrening, TRECxercise, skaper et bedre arbeidsmiljø i gruppa.

Les K. G. Jebsen TREC – Senter for tromboseforskning sin egen blogg her!

Vi møtes på en ny arena og utfordrer oss selv og andre i settinger vi ikke alltid er komfortable med. Vi blir på denne måten også bedre kjent med hverandre på tvers av laboratorie- og kontorveggene. Trening bringer selvfølgelig også med seg mange positive bieffekter som vi kan bruke i jobben. Trening gir oss bedre konsentrasjon, det gir oss energi i hverdagen og ikke minst, gjør oss glade. Og hva er vel ikke bedre enn blide kollegaer fulle av energi? Slik skapes bedre forskning!

Vi startet opp med TRECxercise nå i høst, og så langt har det vært en stor suksess. I mai 2015 skal vi delta på Holmenkollstafetten, noe vi gleder oss til. Etter jul startet vi med opptrappingen til stafetten i tråd med hva vi har lært fra CERG, nemlig intervalltreningen 4×4. Med mottoet «Run for Fun» går vi våren i møte. Kanskje vi ses i Oslo i mai?

Cathrine Ramberg, spesialingeniør ved K. G. Jebsen TREC – Senter for tromboseforskning

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s