Jo mere vi er sammen!

Instruktør og overingeniør ved CERG, Ragnhild Røsbjørgen,i fromt og ivrige trimmere bak stepkasser med hendene i været i bakgrunnen.En gang i uka treffes bygdas damer (og av og til en mannlig Bergenser) til en frisk og svett time i Flå skoles godt brukte gymsal. Trening i nærmiljøet med naboene og andre kjentfolk er ukas høydare for bygas treningsvillige damer.

Les også: Jeg trodde jeg skulle på husmortrim på Hovin

For det er en ivrig gjeng som står trippende og klare utenfor gymsalen hver tirsdagskveld og venter på at seniortrimmerne skal gjøre seg ferdige. Disse spreke og glade damene møter gjerne opp et kvarter før for å slå av en prat. Skravla går lett og latteren sitter løst. Men når klokka blir slagen er fokuset på plass: damene strømmer inn i gymsalen for å sikre seg hver sin step, for nå skal det svettes!

Rommet fylles helt opp og kort tid etter starter oppvarminga. Musikken strømmer ut fra høytalerne  i kamp med instruktørens til dels overivrige røst: ”Da skal vi jobbe, kom igjen folkens!”

Les også: Friluftslivets år – nå er det DIN tur

Pulsen stiger og svetten siler. I pausene mellom jobbesangene er det styrke, for her er det og 4×4 som gjelder. Den aktive pausen består imidlertid av alt fra utfall, armhevinger, ulike utgaver av planken og flere styrkeøvelser som gjør musklene, men ikke damene, sure! For her er det ingen som henger med geipen, smilet og humøret er på topp gjennom hele timen. Og det hele blir avsluttet med en dose dessert som kunne vært creme brulee, men som vi heller foretrekker: step burpees.

Les også: En fysisk aktiv befolkning – 7 investeringer som virker

Ei økt med både styrke og kondisjon gir dagens damer det de vil ha, nemlig effektivitet. På en time har vi fått pulstoppene og styrket hele kroppen. Og dette uten å bruke unødvendig tid på transport til trening. Kombinasjonen med god og effektiv trening nært heimen samtidig som en får være sosial er ofte nøkkelen til økt hverdagsaktivitet.

Ragnhild Røsbjørgen, overingeniør ved CERG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s