Knust av kona i planken – les hvordan det går med Günthers nye start

Günther VoigtGjesteblogg: Günther Voigt tester treningsopplegget i boka “En ny start” og deler sine erfaringer her på bloggen.

Vanskelig start på uka med litt vondt i kneet, så det ble sykling til oppvarming. Til min egen oppdagelse fungerte det og jeg ble fort varm i kroppen. Min egen PT foreslo da å trene kjernemuskulatur med en medisinball. Vaskeballen (magen) ble i veien følte jeg der jeg lå på magen og skulle kaste ball opp 20 repetisjoner for så å over på rygg å ta situps med kasting av ball. Tungt og vanskelig med denne vaskeballen foran, samt at jeg hadde luft i mengder i denne ballen. Men to økter med intensitet med flere repetisjoner.

Gikk jeg hjem med en god følelse. Når man kjenner herr Wisløff har man 4×4 i bakhodet. Ønsket da å prøve og øke fra ett og en halvt drag på 4 minutter. Fikk med meg kona på trening fredag hvor jeg da klarte to runder med 4 minutter på god hastighet. Stolt og glad i fem minutter da vi konkurrerte i å stå planken.  Jeg ble knust av min egen kone med 1,5 minutt. Men en god start på helga.

NRK sendte et intervju med Günther om livsstilsendringen i Kveldsåpent mandag 16.februar.

Les også: En bok om effektiv trening og smart kosthold – ”En ny start”

Uke 4:

"Min første selfie sammen med kona som støtter opp 100%"

“Min første selfie sammen med kona som støtter opp 100%”

Mandag, oppvarming på tredemølla i rask gange i 10 minutter for så å starte på intervalldrag. Klarte tre drag på fire minutter med tre minutter gange mellom. Stolt og glad for å se fremgang. Gikk over til trening av kjernemuskulatur for mage med høy intensitet, også med repetisjon x 3. Sliten med godt fornøyd. Fikk da en kraftig kink i nakken slik at jeg ikke klarte å trene mer den uken. La inn fokus på mat og lavere aktivitetsnivå. Klarer ikke å følge alle oppskriftene i boka “En ny start” men prøver å tilegne meg alle de gode tips og råd fra Berit Nordstrand om å drikke vann unngå sukker osv. Jeg er også prinsippfast på å ikke spise etter kl 20 om kvelden.

Les også: – Jeg ble overrasket over hvor stor effekt liten innsats kan ha

Det virker som kroppen reagerer på dette med trening og kostholdsendring. Min sønn kom med en kommentar om at han syntes far var blitt tynnere. Glad for å få en slik tilbakemelding fra en god gutt som trener mye.

Drar nå på hytta for å nyte fri og avkobling fra jobb. Begge mine barn kom med forslag om å trene sammen med meg i vinterferien. Så dette har blitt en fin familiegreie der alle har omsorg for far. Dette motiverer til å komme videre i prosjektet. Fra spøk til virkelighet: Om denne halvfeite avdanka fotballspilleren skal komme i form og få badekropp og selvfølelse igjen. Med så fantastisk familie er det ingen grunn til at motivasjonen skal synke.

Günther Voigt

Her er alle Günthers innlegg i kronologisk rekkefølge:

En spøk blir til virkelighet – Følg Günthers ferd opp av sofaen

Første uke av en ny start

– Kroppen begynner å reagere på ny livsstil

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s