Månedsbrev Generasjon 100 Januar 2016

Hei alle deltakere i Generasjon 100,

flere av dere har etterspurt mer informasjon om prosjektet, og det vil vi gjerne prøve å gi dere. Derfor har vi bestemt oss for å lage et månedsbrevet som blir liggende på nett. Vi lager dette i starten av hver måned og linker til det på nettsidene og på Facebooksiden. Da kan de som ønsker det gå inn og finne det der.

Kom gjerne med tilbakemelding om hvilken type informasjon dere ønsker i dette månedsbrevet.

Skriver hovedoppgave om Generasjon 100:

Lasse og Jarl er to medisinstudenter som skal skrive sin hovedoppgave på Generasjon 100. I sin oppgave skal de se på om treningsresponsen er den samme for de som går på kolesterolsenkende medisiner mot de som ikke går på disse medisinene. De blir med oss fra februar frem til sommeren.

Lasse og Jarl

Generasjon 100 i media:

Interessen for Generasjon 100 er stor, og i løpet av januar har prosjektet vært i media flere ganger.

I januar var det en veldig fin tre siders reportasje fra prosjektet i Allers:

Bilde av to sider i Allers. reportasje om Generasjon 100

Dagbladet intervjuet både Dorthe Stensvold og stipendiat Erlend Hassel om Generasjon 100 i en stor sak om trening i alderdommen i Dagbladet. Denne saken var også hovedoppslag på forsida.

Generasjon 100 i Dagbladet

NRK Viten filmet fra Generasjon 100 i høst. Film fra denne dagen er brukt i en sak på Schrödingers katt om forskning på en treningspille hvor vår forsker Anja Bye som jobber med gener er intervjuet. Se innslaget på NRK her:

https://tv.nrk.no/serie/schrodingers-katt#t=50s

Kommunikasjonsansvarlig Andrea Tiltnes har vært med på både treninger og tatt bilder og filmet fra testing. De er desverre ikke sortert enda, så vi legger inn noen eldre bilder i dette innlegget, så kommer det flere i neste månedsbrev.

Noen av dere har nok også møtt Thea fra Berre AS som har filmet litt. Hun ønsker å lage en dokumentar om prosjektet, og er i gang med å lage en pilot som hun skal bruke for å søke penger til å forhåpentligvis kunne lage en dokumentarfilm.

Tusen takk for at dere henger med oss. Det setter vi enormt stor pris på! Innsatsen til alle sammen, både dere som trener og dere som er i kontrollgruppa, er enormt viktig. Uten dere hadde det ikke vært noe Generasjon 100, og dere bidrar til viktig forskning som kan endre bruk av trening både i forebygging og som medisin.

Varme hilsner i en kald vintermåned fra Dorthe Stensvold og alle oss andre i Generasjon 100!

This entry was posted in Generasjon 100 and tagged , by CERG. Bookmark the permalink.

About CERG

The Cardiac Exercise Research Group (CERG) at the Norwegian University of Science and Technology (NTNU) seeks to identify the key mechanisms underlying the beneficial effects of physical on cardiac health in the context of disease prevention and treatment. Named the K.G. Jebsen Center for Exercise in Medicine under Professor Ulrik Wisløff's leadership in 2011, CERG uses both top-down and bottom-up approaches to combat lifestyle-related disease.

2 thoughts on “Månedsbrev Generasjon 100 Januar 2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s