Hvordan få inaktive trønderrockere i aktivitet?

Brøndbo testerJeg har i lengre tid jobbet litt opp mot noen av Trøndelags rockere, og hatt flere av dem inne til testing ved NeXt Move kjernefasilitet. Dette i hovedsak for å se hvordan den fysiske formen har vært, og vi må vel være ærlige og si at det ikke alltid har stått så veldig bra til. Og når jeg rett før jul fikk spørsmål om å hjelpe to av Namsos store sønner til å komme i form til Namsosløpet den 21.05.16, så måtte vi igjen få gutta inn på tredemølle for en test slik at vi kunne lage et treningsprogram som egnet seg for dem.

I midten av januar kom Thomas og Eskil Brøndbo inn til oss ved NeXt Move for en test dag, der vi svart på hvitt fikk svar på hvordan deres fysiske form var. Testdagen gikk med til å sjekke kondisjonen ved måling av maksimalt oksygenopptak der de gikk/løp på tredemølle, og måling av kroppsmassesammensetning på en veldig avansert badevekt.

Les også: Intervalltrening reduserte hjerteflimmer

Uten å gå for mye i detalj omkring resultatene var den ene av rockerne i like god form som en gjennomsnittlig norsk gutt i 20-årene, mens den andre rockeren hadde lik kondisjon som menn på 60-70år. Så ut ifra dette måtte vi jo tilpasse treningsopplegget litt individuelt for hver enkelt, da utgangspunktet var såpass forskjellig.

Les også: PAI – de fleste veier fører til Rom

Vi tok utgangspunkt i CERG sitt 7-ukers program for å komme i form, og tilpasset dette til hver av guttene. Jeg har hatt sporadisk kontakt med dem nå når de har begynt treningen og det virker som om det går bra med begge to. Så det blir spennende og se hvordan situasjonen er når de kommer inn for en test igjen cirka 14 dager før Namsosløpet, da håper og tror jeg at begge to har forbedret sin kondisjon betraktelig. Det er ikke så mye som kreves bortsett fra litt innsats og intensitet på treningen og da kan vi forvente store forbedringer. Stå på gutter så sees vi den 21.05.16.

Se video fra testinga på Brøndbo TV her!

NRK Trøndelag var også med på testing, og her kan dere se innslaget som ble sendt på Midtnytt 13. januar!

Arnt Erik Tjønna, daglig leder ved NeXt Move og forsker ved CERG

This entry was posted in 7-ukers treningsprogram, På norsk and tagged , , by CERG. Bookmark the permalink.

About CERG

The Cardiac Exercise Research Group (CERG) at the Norwegian University of Science and Technology (NTNU) seeks to identify the key mechanisms underlying the beneficial effects of physical on cardiac health in the context of disease prevention and treatment. Named the K.G. Jebsen Center for Exercise in Medicine under Professor Ulrik Wisløff's leadership in 2011, CERG uses both top-down and bottom-up approaches to combat lifestyle-related disease.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s