Månedsbrev Generasjon100 Desember 2016

Månedens deltaker:

Navn: Maiken Minsaas (til venstre)livog-maiken-redusert

Alder: 76

Gruppe: Høyintensitet

Interesser: Turgåing, bær og sopp-plukking. Også ski.

Jobbet med tidligere: Jeg har vært daglig leder på parfymeri.

Hvilket forhold hadde du til trening før Generasjon 100: Før så trente jeg ikke regelmessig, det ble mest turgåing og ski. Nå er det satt mer i system og jeg trener regelmessig.

Hva har studien betydd for deg? Studien har betydd mye. Det er et flott miljø og jeg har fått nye venner.

Kjøtt/fisk: fisk

Vin/øl: vin.

Beste minne så langt fra Gen 100: Gleden når jeg møter de andre jeg trener sammen med.

Hva ville du sagt til helseministeren? Da ville jeg sagt gratis trening for hele kroppen for alle!

Hvem ville du tatt med deg på en øde øy: Min elskede…

Takk til Maiken!

Beste hovedoppgaver

På treårstestinga hadde vi med oss medisinstudentene Nina Tuseth og Camilla Fufu Sletholt Næss som skrev sinnina-og-camilla hovedoppgave med data fra Generasjon 100. De vant nettopp studentenes forskningspris i samfunnsmedisin og fikk utdelt blomster og diplom for sin oppgave om trening og blodtrykk. En komitè vurderer alle hovedoppgavene og premierer de beste oppgavene innen for kategoriene klinisk, samfunnsmedisin, basal og globalt med en pris på 4000 kroner. I introduksjonen til presentasjonen av studien ble det sagt at det er sjelden man tenker forebyggende helsearbeid på eldre og at Gen100 er et viktig prosjekt for å kartlegge effekten av dette.

Ny publikasjon

Hallgeir og Nils Petter har publisert en artikkel nå nylig som handler om fysisk aktivitet hos eldre og målemetoder, med data fra aktivitetsmålerne som våre deltakere går med i ei uke.

np_hallgeirI forbindelse med NTNUs fusjon ble det arrangert et fusjonsseminar på Scandic Lerkendal hvor blant annet Hallgeir hadde en presentasjon fra Gen 100.

Reisebrev fra Dorthe

Hei alle dere der hjemme i det kalde nord! Her i Australia er det godt å være. Universitetet er stort, og det campus jeg tilhører ligger et stykke utenfor byen, så jeg bruker en del tid på transport. Fram til nå har jeg for det meste jobbet mye med data fra Generasjon 100. Planlegger et prosjekt hvor vi ønsker å se på hva som gjør at folk responderer ulikt på trening. I tillegg jobber jeg med søknader for å få inn midler til studien. Bruker ellers litt tid på å oppdatere meg på hva gruppa jeg er tilknyttet her nede gjør, og lære noen av deres metoder. Det er merkelig at det er jul, jeg har overhode ingen julestemning, med minimum 25 grader hver dag og strandliv utenfor døra. Det er en ny og spennende opplevelse for hele familien. Ønsker dere alle en riktig god og aktiv jul. Varme hilsener fra Dorthe

Vi ønsker alle våre deltakere en god jul og et riktig godt nyttår!

This entry was posted in Exercise, Generasjon 100, På norsk and tagged , , by CERG. Bookmark the permalink.

About CERG

The Cardiac Exercise Research Group (CERG) at the Norwegian University of Science and Technology (NTNU) seeks to identify the key mechanisms underlying the beneficial effects of physical on cardiac health in the context of disease prevention and treatment. Named the K.G. Jebsen Center for Exercise in Medicine under Professor Ulrik Wisløff's leadership in 2011, CERG uses both top-down and bottom-up approaches to combat lifestyle-related disease.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s