Månedsbrev Generasjon 100 April 2017

Spinning

Det har pågått oppussing i spinningsalen den siste tiden. Dette har ført til at timene har vært i aerobicsalen i stedet. Oppussingen har beklageligvis har tatt lengre tid enn planlagt og dette har dessverre ført til noen utfordringer i forbindelse med gjennomføring av timene. Oppussingen skal nå være ferdig og vi håper ting går tilbake til normalen.

I uke 20 (16. og 17.mai) er det ikke spinning, men utetreningene går som vanlig denne uka.

Publiseringer

I løpet av mars og april er en artikkel publisert (Førsteforfatter Erlend Hassel) og en er akseptert for publisering (Dorthe Stensvold) i anerkjente medisinske tidsskrifter, der begge har brukt data fra Generasjon 100. Første artikkel har sett på hvordan lungefunksjonsdata kan øke presisjonen når man estimerer kondisjon/kardiovaskulær funksjon. Den andre artikkelen presenterer verdens største referansemateriale for direkte målt kondisjonsnivå blant eldre voksne. Som dere ser så er resultatene fra Generasjon 100 svært interessante for den vitenskapelige verden, og vi vil takke dere for deres bidrag til studiene!

Reisebrev

Hei dere opp i nord! Her i Sydney er alt bare vel. Jeg har jobbet mye med en artikkel som akkurat ble godkjent for publisering. JIPPI! Eller går det mye i søknadsskriving og planlegging av den 4. helseundersøkelse i Generasjon 100 som starter mot slutten av august. Mai blir en travel måned, med seminar i Brisbane og oppstart av ny studie. Høsten kommer krypende her, og dagene er blitt kortere og kaldere. Med hilsen og ønske om en fin mai måned. –Dorthe-

This entry was posted in Generasjon 100, På norsk and tagged , by CERG. Bookmark the permalink.

About CERG

The Cardiac Exercise Research Group (CERG) at the Norwegian University of Science and Technology (NTNU) seeks to identify the key mechanisms underlying the beneficial effects of physical on cardiac health in the context of disease prevention and treatment. Named the K.G. Jebsen Center for Exercise in Medicine under Professor Ulrik Wisløff's leadership in 2011, CERG uses both top-down and bottom-up approaches to combat lifestyle-related disease.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s