Månedsbrev Generasjon 100 Mai 2017

Publisering

Nina Zisko og hennes medforfattere har fått publisert en artikkel nå i mai. Denne artikkelen var en del av doktorgradsavhandlingen, og her har hun brukt data fra aktivitetsmålerne og sett på hvordan relativ og absolutt intensitet i fysisk aktivitet assosierte med metabolsk syndrom i denne populasjonen.

Treninger framover mot sommeren

Vi har fått litt spørsmål angående treninger fra høsten av. Det blir treninger i høst også og de kommer til å fortsette hele neste år.

Utetreningene kommer til å holde på fram til og med torsdag 22. juni. Spinningen på Dragvoll kommer til å gå i hele juni, de siste timene før sommeren er 28. juni. Nye spinningplaner for det neste året ligger på Dragvoll, og deles ut av instruktørene der. Etter sommeren starter alle treningene opp igjen fra 15. august.

I slutten av juni kommer vi til å sende ut sommerbrev med litt informasjon om veien videre. Og nok engang; om noen har byttet adresse og eller telefonnummer er det fint om dere gir beskjed per telefon eller mail så vi får oppdatert listene våre til vi skal begynne å booke inn dere til testing!

Reisebrev

Mai har vært en travel måned, det mye som skal avsluttes og gjøres før vi drar hjem igjen. Jeg og en kollega fra NTNU, besøkte våre samarbeidspartnere i Brisbane denne måneden. Der holdt jeg et foredrag om Generasjon 100, og det var veldig stas! Tanken da jeg dro ned hit var at vi skulle komme i gang med en studie som skal se på effekten av trening på hukommelse. Dessverre ble oppstarten utsatt på grunn av mye papirarbeid og kontrakter som ikke var som de skulle. Jeg føler likevel jeg har fått bidratt med planleggingen og delt min erfaring fra Generasjon 100 på en god måte. Det har også vært spennende å se hvilke metoder andre grupper bruker og hvordan de organiserer studiene sine.
Dette blir siste reisebrev fra meg. Om bare noen uker er vi tilbake i Trondheim. For et eventyr det har vært! Jeg er SÅ takknemlig for at jeg fikk muligheten til å dra hit ned. Nå gleder jeg meg til å komme tilbake og ta tak i planleggingen av fem-års-testen i Generasjon 100.
Vennlig hilsen Dorthe

This entry was posted in Exercise, Generasjon 100, På norsk and tagged , by CERG. Bookmark the permalink.

About CERG

The Cardiac Exercise Research Group (CERG) at the Norwegian University of Science and Technology (NTNU) seeks to identify the key mechanisms underlying the beneficial effects of physical on cardiac health in the context of disease prevention and treatment. Named the K.G. Jebsen Center for Exercise in Medicine under Professor Ulrik Wisløff's leadership in 2011, CERG uses both top-down and bottom-up approaches to combat lifestyle-related disease.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s