Månedsbrev Generasjon 100 April

Hei igjen alle i Generasjon 100,

Håper alt er bra med dere. Nå er det tid for en ny oppdatering fra oss.

Bernt LarsenMånedens deltaker:

Navn: Bernt Larsen

Gruppe i Generasjon 100: Moderat

Interesser: Friluftsliv, foto, snekring, data. Og så er jeg glad i å gå på ski, plukke bær og jakte.

Hva jobbet du med tidligere: Jeg var prosjektleder i et firma som heter Servi Group. De driver med hydrauliske anlegg både for skip, på land, off shore, ja alle plasser slike anlegg brukes. Så det var en mangesidig arbeidsplass. Firmaet ble startet opp her i Trondheim i 1936 og het da sylinderservice.

Hvilket forhold hadde du til trening før du ble med i generasjon 100: Jeg har aldri drevet med trening. Jeg liker ikke ordet trening.

Hva har studien betydd for deg til nå: At jeg har fått systematisk oppfølging med mosjon, det hadde nok blitt litt mer tilfeldig ellers. Så får jeg disse helsesjekkene, og det synes jeg er veldig ok.

Fisk eller kjøtt: Da er jeg fristet til å si fisk

Øl eller vin: Ja takk begge deler!

Hva ville du spurt helseministeren om: Nei, jeg har ikke noe usnakka med han.

Hvem ville du helst tatt med deg på en øde øy for en uke: Vet ikke, jeg tror jeg ville tatt med nok lesestoff, så hadde jeg ikke trengt så mye annet. Jeg liker å lese om reise og krim.

Tusen takk til Bernt!

Trening generasjon 100

Vi starter med motivasjons SMS:

I løpet av noen uker vil vi begynne å sende ut en SMS i uka til alle dere deltakere i prosjektet. Det er for å motivere og informere. Det er mulig å melde seg av om dere ikke ønsker å motta disse SMSene. Instruksjon om hvordan dere melder dere av står i SMS som sendes ut.

17. mai:

Vi jobbet med å få til Generasjon 100 i Borgertoget på 17. mai, men vi kom litt sent i gang og får det desverre ikke til. Vi satser på å stille sterkt i toget til neste år.

Innkalling til testing:

Ta kontakt med oss på telefon 72 82 73 43 eller epost generasjon100@medisin.ntnu.no dersom du ikke har vært inne til treårstesting. Vi har forsøkt å få kontakt med alle, men det er fremdeles mange vi ikke har nådd.

CERG i Media:

Faksimile fra Dagens NæringslivIkke prosjektet Generasjon 100, men CERG har sammen med St. Olavs Hospital fått Nasjonal Kompetansetjeneste for trening som medisin. Fysioterapaut og forsker Inger-Lise Aamot er daglig leder, og lege og stipendiat Elisabeth Vesterbekkmo er også ansatt i kompetansesenteret. Målet med senteret er å styrke kunnskapen om  trening som medisin hos helsepersonell. De hadde åpning den 18. april, og i forkant hadde Dagsrevyen et flott innslag som dere kan se her: https://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen/NNFA19041416/14-04-2016#t=9m19s

Les også sak om kompetansetjenesten i Dagens Næringsliv her!

 

Møte med styringsgruppa:

11. april hadde vi møte med styringsgruppa til Generasjon 100. Vi presenterte prosjektet så langt, og diskuterte veien videre. De som deltok var Jorun Helbostad, professor ved institutt for nevromedisin her på NTNU, Sigmund Andersen, professor, Seksjon for idrettsmedisinske fag, Lars Vatten, Professor  Institutt for samfunnsmedisin, Hallgeir Viken, stipendiat på Generasjon 100, Ulrik Wisløff, professor og leder av CERG, Asbjørn Støylen, professor ved institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk her på NTNU, Øivind Rognmo, forsker CERG og selvfølgelig Generasjon 100 leder og forsker ved CERG, Dorthe Stensvold.

This entry was posted in folkehelse, Forskning, Generasjon 100, På norsk and tagged , , by CERG. Bookmark the permalink.

About CERG

The Cardiac Exercise Research Group (CERG) at the Norwegian University of Science and Technology (NTNU) seeks to identify the key mechanisms underlying the beneficial effects of physical on cardiac health in the context of disease prevention and treatment. Named the K.G. Jebsen Center for Exercise in Medicine under Professor Ulrik Wisløff's leadership in 2011, CERG uses both top-down and bottom-up approaches to combat lifestyle-related disease.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s