Blir man lykkelig av å trene klokken 05:00?

IMG_8607Svaret er ja hvis man bor i Brisbane Australia. Her starter dagen når sola står opp og på grunn av varmen gjør mange seg ferdig med trening tidlig på morgenkvisten.

To CERG forskere er for tiden på forskningsopphold i Brisbane. Leder av CERG og Professor Ulrik Wisløff er her sammen med sin familie for en lang periode tilknyttet University of Queensland, mens forsker Trine Karlsen er på et kortere opphold tilknyttet Royal Brisbane Womens Hospital.

En typisk arbeidsdag starter tidlig med en 30 minutters løpetur til jobb ca kl 05:00. Vi løper gjennom flotte parker og gangveier som svinger seg langs med Brisbane River. I løpet av turen møter vi mange hundre mennesker som er ute og trener. Noen lufter hunden, andre jogger, mens hundrevis av sykelister suser forbi oss på veien i store grupper. I tillegg er det mange titalls roere som driver trening på elven i de tidlige morgentimene. Synet av så mange lykkelige mennesker som trener gjøre en rett og slett glad. Når vi kommer fram til jobb, er det i tillegg fullt opp med svømmere i bassenget og tennisspillere på banene som selvsagt er utendørs.

Les også: Trening i det lange løp

Området rundt Universitetet i Queensland er svært godt tilrettelagt for fysisk aktivitet med brede gang og sykkelveier og svært mange parker som er åpen for alle. I tillegg et det satt ut enkle treningsapparater i parkene hvis man ønsker å drive styrketrening og på all skilting som viser vei langs gang og sykkelveiene er det markert antall skritt man går mellom to ulike steder for at man lettere skal oppnå de anbefalte 10000 skritt man bør gå for å oppnå god helse hver dag.

Vi velger å løpe våre skritt mens vi nyter det fantastiske synet av roere som trener i soloppgangen på Brisbane River.

Trine Karlsen, forsker ved CERG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s