Gå til jobb og drikk rødvin – 100 åringer gir sine tips til et godt liv

IMG_3204I dag anbefaler vi alle å lese D2 i Dagens Næringsliv. De har laget en stor reportasje om “Hundringsene”.

Stadig flere nordmenn blir nemlig 100 år. Da George Nygaard (104) som er en av hundreåringene som er intervjuet i saken ble født, kunne en nyfødt gutt forvente å leve til han ble 56 år. George har snart doblet forventet levealder. Flere hundreåringer gir sine tips til et langt og godt liv i saken. De anbefaler blant annet å gå til jobb, drikke rødvin, ta vare på familien og danse. Saken går også inn på mange deler av forskningen på aldring, blant annet vårt forskningprosjekt Generasjon 100.

Her kan dere kjøpe avisa digitalt!

I prosjektet ønsker vi å finne ut om de som trener regelmessig faktisk lever lenger og bedre.

– Vi har fått inn veldig mange 70-åringer som er i knallgod form. De ser kanskje ikke så unge ut, men kroppene fungerer utmerket, sier vår forsker Dorthe Stensvold som leder studien til DN.

IMG_3205Professor eremeitus Alf Brubakk er også intervjuet i artikkelen. Han mener blant annet at vår kronologiske alder snart er uinteressant, siden den biologiske alderen kan være en annen.

Test din kondisjonsalder med vår kondiskalkulator her!

Alf kan dere også møte under arrangementet Researchers Night “Forever young” som arrangeres på Byscenen i Trondheim den 26. september. Her vil forskere fra NTNU fortelle om det nyeste innen forskning på aldringsprosessen og Alf Brubakk skal holde innledningen “70 er de nye 30”.

Andrea Hegdahl Tiltnes, kommunikasjonsansvarlig ved CERG

Leave a comment